Poletne počitnice na morju!

Letovanje v Pacugu v dveh terminih (prijava je možna le v en termin):

Termin je poln (3. 7.–13. 7. 2019)

30. 7.–9. 8. 2019 je še nekaj prostih mest!

Obveščamo vas, da so izkoriščena vsa prosta mesta preko zdravstvenega predloga.

 

NAČIN PRIJAVE

rok prijave 21. 6. 2019

število prostih mest letovanj v posameznem terminu je omejeno

  • s prijavnico preko zdravstvenega predloga: prijavnico z zdravstvenim predlogom pridobite pri osebnem zdravniku otroka. Prvo stran prijavnice izpolni zdravnik, drugo in tretjo  stran izpolnite starši sami in jo pošljete oz. dostavite: DPM PO-PI, Vilharjeva ulica 14, 6230 Postojna.
  • s prijavnico brez zdravstvenega predloga: prijavnica je na voljo na spletni strani https://www.postojna.si/objava/195717 in na sedežu MDPM PO-PI, Vilharjeva ulica 14, 6320 Postojna v času uradnih

Otroški raj na slovenski obali … miren in zelen zaliv daleč stran od mestnega vrveža, športna igrišča, zabavni prostori za igro, lastna in zdrava prehrana. Vse to in še mnogo več ponuja letovišče Pacug.

V prijazni dolini se nahaja 7 bivalnih hišic ter glavni objekt z jedilnico in ambulanto. Za športne aktivnosti so na voljo igrišče za nogomet, košarko in odbojko. Otroci pa se lahko poigrajo tudi v parku z otroškimi igrali. V neposredni bližini je plaža, prijetno senco pa otrokom ponujajo senčniki, borovci in platane.

Že pet desetletij ZPM Lj. Vič-Rudnik v Pacugu, zalivu med Fieso in Strunjanom, omogoča otrokom od 5. do 17. leta prijetne počitnice. Skozi skrbno pripravljene programe otroci razvijajo svoje interese, se navajajo na samostojnost in sklepajo nova prijateljstva. Otroke spremljajo strokovno usposobljeni, odgovorni in strpni spremljevalci. Skrb nad celotno izmeno in programom ima pedagoški vodja letovanja, za učenje plavanja in športno zabavo skrbi športni animator. V letovišču je stalno prisotno medicinsko osebje, v času kopanja pa tudi reševalec iz vode.

Otroci so razdeljeni v skupine po spolu in starosti, temu je prilagojen tudi program znotraj skupine. Število otrok v skupini je odvisno od starosti otrok. Skupine skupaj s spremljevalci-vzgojitelji bivajo v bivalnih hišicah v sobah z 8, 10 ali 12 ležišči, tuši in sanitarijami.

ZDRAVSTVENO LETOVANJE

Zdravstveno letovanje je letovanje, namenjeno vsem otrokom in mladostnikom, ki pogosteje obolevajo. Subvencionirano je s strani ZZZS. Zdravstveni predlog (prva stran prijavnice) izpolni otrokov zdravnik. Število zdravstvenih predlogov je omejeno. Do zdravstvenega letovanja je upravičen otrok oz. mladostnik, ki je bil pogosteje bolan (2 ali več zapisov v medicinski dokumentaciji) ali je bil večkrat hospitaliziran.

Cena 10-dnevnega letovanja:

20,60 eur – letovanje z zdravstvenim predlogom Občina Postojna

13,40 eur – letovanje z zdravstvenim predlogom Občina Pivka

155,00 eur – letovanje brez zdravstvenega predloga

 

  • Preživljanje počitnic v družbi vrstnikov,
  • pester in razgiban program z različnimi ustvarjalnimi, kreativnimi in športnimi delavnicami,
  • učenje plavanja,
  • izlet z ladjico,
  • izkušeni, odgovorni in potrpežljivi spremljevalci – vzgojitelji otrok,
  • organiziran prevoz otrok do in iz letovišča.

CENIK ZA LETOVANJE

3. 7. – 13. 7. 2019

30. 7. – 9. 8. 2019

Letovanje sofinancirata Občina Postojna in Pivka

10-dnevno letovanje

Občina Postojna

Občina Pivka

letovanje z zdravstvenim predlogom

20,60 eur

13,40 eur

letovanje brez zdravstvenega predloga

155,00 eur

155,00 eur

Cena 10-dnevnega letovanja vključuje stroške 10 polnih penzionov (5 obrokov prehrane dnevno, prenočišče s posteljnino), prevoz, spremljevalce, program in animacije, medicinsko oskrbo, nezgodno zavarovanje, organizacijo in DDV.

Na letovanje sprejemamo prijave otrok od 5. leta starosti (starši sami ocenite socialno zrelost otroka) do 15. leta starosti (osnovna šola). Za vse podrobne informacije organiziramo roditeljski sestanek s starši pred odhodom na letovanje. Vse informacije in ostalo dokumentacijo prejmete po pošti s pogodbo o letovanju.

 

Plačilni pogoji

Na podlagi prijavnice otroka na letovanje, v primeru zdravstvenega letovanja je treba predložiti zdravstveni predlog, ZPM na dom pošlje pogodbo za letovanje, plačilne pogoje in vse informacije glede letovanja. Za letovanje brez zdravstvenega predloga je možno je plačilo v 3 obrokih. V primeru zdravstvenega letovanja del prijavnice (prva stran) izpolni, podpiše in žigosa otrokov zdravnik.

INFORMACIJE in POMOČ:

Na voljo smo vam od ponedeljka do petka med 9. in 15. uro oz. po

predhodnem dogovoru.